Община Русе ще изгради четириетажен блок по проект „Изграждане на

...
Община Русе ще изгради четириетажен блок по проект „Изграждане на
Коментари Харесай

Община Русе изгражда социални жилища за хора в неравностойно положение

Община Русе ще построи четириетажен блок по план „ Изграждане на обществени жилища за настаняване на лица от малцинствени групи от популацията и обществено слаби лица, които не могат да се употребяват от изискванията на жилищното настаняване на Община Русе “. Спасимир Димитров - началник на плана и шеф на дирекция „ Обществен ред и сигурност “ дружно с екипа си показа детайлности пред медиите.
Началото е сложено на 5 септември 2018 година Срокът на плана е 2,5 години, а общата стойност - 2 248 075,04 лева, от които размерът на безвъзмездната помощ е 2 075 036,29 лева и 173 038,75 лева - личен принос.
След привършване на строителството ще се обезпечат обществени жилища с общо 28 жилището (девет от тях - особено проектирани за прилагане от хора с физически увреждания), които ще се употребяват от хора в неравностойно състояние за подобаващ интервал от време. Сградата със партер и 4 надземни равнища ще бъде издигната в кв. „ Родина 3 “, на ул. „ Белмекен “ №31 и ул. „ Черни връх “ №9. Ще бъдат обособени паркинг, уреди за действия навън и беседки. За споразумяване на реда и метода за даване на обществената услуга е призната Наредба за реда и изискванията за прилагане на услугата „ обществени жилища “. В нея са конкретизирани целевите групи: бездомни хора и/или такива, живеещи в доста неприятни битови условия; родители с деца, включително малолетни родители, многодетни фамилии, деца с влошено здраве и увреждания; хора в риск от беднотия и обществено изключване. Потребителите ще могат да употребяват и спомагателни обществени, здравни и просветителни услуги за повишение на тяхното обучение, придобиване на професионална подготовка и консолидиране в обществото. По този метод ще се увеличи освен качеството на живот на крайните ползватели по плана в битов аспект, само че и достъпа до разнообразни здравни и просветителни услуги, а оттова и ще се усъвършенства и обществения статус на хората.
За настанените консуматори като наложителни условия ще бъдат въведени посещаване на просветителна институция на деца в учебна възраст; включване на безработните в образователно-квалификационните стратегии, като и в стратегии за обезпечаване на заетост; включване в стратегии за обществена интеграция и образования и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР