Община Русе съвместно с БЧК обособи място за настаняване на

...
Община Русе съвместно с БЧК обособи място за настаняване на
Коментари Харесай

Разкриха пункт за бедстващи пътници през зимата в Русе

Община Русе взаимно с БЧК обособи място за настаняване на бедстващи пасажери при тежки зимни условия.

Пунктът се намира в хижа " Приста " и може да приюти до 15 души, като е снабдено с топли одеяла, тоалетни такъми и хранителни артикули, оповестиха от Общината..

Инициативата се подхваща за първа година. Нейната цел е да помогне на аварирали пътуващи, които да намерят заслон, до момента в който се стабилизира ситуацията.

Стаите се отопляват и се поддържат непрекъснато. Разполагат и с комплекти за първа помощ, които са от значително значение при спешни обстановки. Служителите на Община Русе и доброволците на БЧК ще обезпечават регулярно хранителни артикули и топли питиета.
 Община Русе
Припомняме, че Общината дава опция на възрастни, заболели и трудноподвижни жители да се обаждат за закупуване на хранителни артикули и медикаменти на следните дежурни линии: 082/ 506-702 и 082/ 506-769.

Заявките се одобряват от 9:00 до 17:00 часа всеки работен ден. Поръчките се доставят до домовете на нуждаещите се. Заявките, направени в утринните часове, се извършват в същия ден следобяд, а тези, направени следобяд - на другия ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР