Община Русе разкри денонощен телефон за подкрепа на украинци, бягащи

...
Община Русе разкри денонощен телефон за подкрепа на украинци, бягащи
Коментари Харесай

Община Русе разкри денонощен телефон за подкрепа на украински граждани

Община Русе разкри денонощен телефон за поддръжка на украинци, бягащи от военните дейности в Украйна. Това оповестиха от кметството в крайдунавския град. 

На телефон: 0885 208 890 всеки дошъл у нас украинец ще може да получи потребна информация за настаняване, безвъзмездна храна, помощ при административни въпроси и транспорт на пасажери. 

Общинските чиновници ще насочват нуждаещите се към Кризисния център в Русе и в общинската база в русенското село Николово, както и към хотели и къщи за посетители. 

Поддържа се и непрекъсната връзка с всички превозвачи на територията на община Русе. Към момента са налични 11 рейса за общо 447 души.

Общинските чиновници ще дежурят от на следващия ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " на разкрития от БЧК в Русе заздравителен пункт. В него се оферират храна и питиета.

От общинската администрация осведомят, че на телефони - 082/506 769 и 082/506 702 , русенци ще могат да заявят готовността си за поддръжка на нуждаещи се украинци - да вземем за пример, посредством заслон или храна. Желаещите да приютят бежанци ще бъдат вписани в указател, който да се употребява при дефицит тук-там за настаняване.

Междувременно общо 44 украинци могат да бъдат настанени при потребност в осем ведомствени жилища на регионалната администрация в Русе, оповестиха от институцията в крайдунавския град. 

По този мотив заместник-областният шеф на Русе Людмил Христов е ревизирал наличния жилищен ведомствен фонд на регионалната администрация. 

От регионалната администрация осведомиха, че все още няма украинци, пристигнали у нас, които да са поискали от управляващите да бъдат настанени в Русе.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР