Община Русе отделя сериозно внимание през годината на малките населени

...
Община Русе отделя сериозно внимание през годината на малките населени
Коментари Харесай

Малките населени места са приоритет на местната власт в Русе

Община Русе отделя съществено внимание през годината на дребните обитаеми места в Русенска област. На 29 януари, в Заседателна зала, заместник-кметът по европейско развиване доктор Страхил Карапчански показа пред кметове на кметства започващата Общинска акция „ Малки обитаеми места “.
Целта на акцията за поредна година е осъществяване на планове за възстановяване на физическата и витална среда на дребните обитаеми места на територията на община Русе и разрешаване на проблеми с висока социална значителност.
Сред допустимите за финансиране действия са: ремонт или създаване на детски и спортни площадки, включително закупуване на съоръжения; ремонт или създаване на кътове за отдих; ремонт на здания или елементи от здания общинска собственост; закупуване на нови машини и уреди за поддръжка на паркове и градини; озеленяване и други Отпуснатите средства са в размер на 318 000 лева с Данък добавена стойност и са предопределени за финансиране на планове на 13-те кметства от общината, както и кварталите „ Средна кула “, „ Долапите “, Държавно земеделско стопанство и „ Образцов чифлик “. Общината отпуска в допълнение 700 000 лв. за ремонт на уличната мрежа в дребните обитаеми места.
„ Благодарение на положителната съгласуваност и предпочитание за реализирането на смислени планове, напълно в интерес на жителите на дребните обитаеми места, имам вяра, че и през тази година акцията ще премине сполучливо “, показа доктор Карапчански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР