Община Русе остава без обещаните държавни средства за асфалтиране на

...
Община Русе остава без обещаните държавни средства за асфалтиране на
Коментари Харесай

Русе остава без държавната помощ за асфалтиране след ВиК ремонта

Община Русе остава без обещаните държавни средства за асфалтиране на улиците след огромния ВиК ремонт. Средствата, които бяха в размер на 7,76 млн. лева бяха обещани от предходното държавно управление. Пред Медиапул обаче, районният министър Иван Шишков изясни, че Община Русе не е подала нужните за това документи.

На въпрос дали към този момент е почнало подписването на споразуменията с общините, които Министерство на регионалното развитие ще финансира с 406 млн. лева от бюджета си, министър Шишков съобщи следното:

Изчаква се решението на Министерския съвет да бъде оповестено в Държавен вестник и незабавно по-късно ще стартира подписването на споразуменията с общините. Със сдружението на общините направихме явен логаритъм за приемане на средствата и би трябвало всички общини да са удовлетворени. Всяка една има утвърден план, като се изключи Карлово, където са два поради вредите от наводнението.Около 30-ина общини няма да получат средства. Това става, тъй като не са показали нужните документи. Бях извънредно сюрпризиран, че измежду тях е община Русе. Най-честата компликация пред общините бе представянето на позволение за градеж. Имаше общини, които представяха презаверено позволение за строителство по три, четири пъти, което е неприемливо.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР