Община Русе изготви и обяви проекто-списък на крайно нуждаещи се

...
Община Русе изготви и обяви проекто-списък на крайно нуждаещи се
Коментари Харесай

Близо 400 души са на опашката за общинско жилище в Русе

Община Русе изготви и разгласи проекто-списък на извънредно нуждаещи се семейства, които подлежат на настаняване чартърен в общински жилища през 2024.

Там попадат имената на 181 души, които не са съумели да бъдат настанени през предходната година. Към тях ще бъдат прибавени още 196 жители, които са декларирали предпочитание да употребяват общинско жилище.

Основните критерии, които се вземат предивд при класирането на претендентите за общинско жилище, са адресна регистрация. Тя би трябвало да е за Община Русе най-малко от 5 години и приход на семейството, като с приоритет са многодетните фамилии, хора с ТЕЛК, както и фамилии с деца с увреждания. От Общината непрекъснато правят и инспекции на недобросъвестни консуматори на този тип обществена услуга.
 БГНЕС
В период до 16 януари всеки, който е картотекиран и желае да бъде включен в окончателния лист за настаняване в общински жилища, следва да подаде заявление за това до кмета на Община Русе в Центъра за административни услуги и информация.

Те ще се прегледат от комисия в края на месец януари, изясни зам.-кметът Златомира Стефанова. Тя заяви, че окончателният лист ще бъде направен и ще се съхранява в Оперативна програма " Управление на общински парцели ".

На този стадий наемните цени се резервират, само че може да претърпят промени поради новото райониране на града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР