Община Русе и Сдружение БРТИМ (Българо-румънски трансграничен институт по медиация)

...
Община Русе и Сдружение БРТИМ (Българо-румънски трансграничен институт по медиация)
Коментари Харесай

Експерти ще обучават терапевтично деца на кулинарни умения

Община Русе и Сдружение БРТИМ (Българо-румънски трансграничен институт по медиация) се сплотиха в част от план, финансиран по стратегия ЗОВ (Здраве и обучение за всички) в границите на активност по кулинаротерапия. Специално направената стратегия TeenKitchen на специалисти на сдружението ще се реализира както на място в учебните заведения, по този начин и в особено оборудвана образователна кухня в техен офис. Програмата е ориентирана към разнообразни възрастови групи и наскоро бе показана на шефове и учители.
Трудотерапевт и психолог ще образоват на правилата на здравословното хранене, за типовете и произхода на разнообразни храни и по какъв начин да ги комбинират, с цел да подготвят вкусни и лесни предписания възпитаници от ОУ „ Алеко Константинов “, ОУ „ Ангел Кънчев “, ОУ „ Никола Обретенов “ и ОУ „ Братя Миладинови “ в крайдунавския град.
Многостранно е действието на новия тип терапия. Постигането на наслаждение и задоволство от постигнатите разнородни резултати прави готвенето деен креативен развой. Едновременно с това обаче, работата в кухня учи на умелост и основава организация както за самостоятелно показване, по този начин и за работа в екип. Тези умения се получават по натурален метод и без стрес, като имат голяма изгода за учащите се - бъдещето на страната.
Участващите в програмата в края на заниманията ще могат да употребяват кулинарните си творения, откакто са усвоили главните готварски технологии в другарска атмосфера и занимания.
Стартиращите тематики на занятията бяха: по какъв начин се подрежда маса и по какъв начин би трябвало да пием вода . Младежкият възторг и ученолюбивост карат дребните готвачи нетърпеливо да чакат идващите тематики на образованието.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР