Община Русе е номинирана за наградите Златна ябълка 2023 г.

...
Община Русе е номинирана за наградите Златна ябълка 2023 г.
Коментари Харесай

Русе номиниран за награда за социална дейност

Община Русе е номинирана за премиите " Златна ябълка " 2023 година на Националната мрежа за децата поради водената дейна политика за възстановяване средата на децата. За премията Русе ще се конкурира с Димитровград. 
Осигуряване на финансова помощ за родителите, постоянните съвещания на Комисията за детето и наличната инфраструктура са единствено част от критериите, които са прегледани от Националната мрежа за децата. В община Русе бе стартиран и единственият в страната Кризисен център за непридружени деца непознати жители и деца бежанци в риск, който предлага 24-часови грижи. 
На всеки два месеца община Русе организира съвещание на Комисия за детето. Там се показват разнообразни положителни практики и услуги, свързани с повишение на информираността на обществото, родителите и екипите от институции, свързани със отбрана правата и ползите на децата. 
Общината има призната разпоредба, според която от 2021 година се дава еднократна помощ на близнаци в размер на 400 лева, а на второ родено бебе - 150 лева Еднократна помощ до 1000 лева се отпуска и на всички самотни родители, които отглеждат дете с увреждане, или на родители с увреждане, за образование на децата. Отпускат се и финансови средства в размер на 300 лева за деца, настанени в приемни фамилии, за обезпечаване на отдих и отмора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР