Община Ружинци дарява на болницата във Видин пари за ремонт

...
Община Ружинци дарява на болницата във Видин пари за ремонт
Коментари Харесай

Утре в Ружинци обсъждат бюджет`2019 с рамка 7 млн. лв.

Община Ружинци подарява на болничното заведение във Видин пари за ремонт на поделение, това излиза наяве от бюджета, който кметът Александър Александров внася на следващия ден за разглеждане пред Общинския съвет.
Той предлага с 3 000 лева – част от прихода с общински темперамент, да се финансира настоящ ремонт в отделението по хемодиализа в регионалната болница „ Света Петка “ АД – гр. Видин.
Рамката на тазгодишния общински бюджет е малко над 7 млн. лева .
Частта, която директно се усеща от локалното население като инвестиция, е в финансовата стратегия на обща стойност 2 648 895 лева . В тази сума е и целевата дотация на стойност 310 600 лева от републиканския бюджет за финансови разноски.
Вложенията със средства от Европейския съюз са за 4 898 742 лева от Програмата за развиване на селските региони, с които е планувано да се извърши планът „ Реконструкция и създаване на нови сектори на вътрешната водопроводна мрежа на село Бело поле и село Ружинци “.
В изявление за Actualno.com при започване на годината кметът заяви, че чакат финансиране на още един инфраструктурен план по линия на ТГС България – Румъния. Става въпрос за кръстовищата на Тополовец и Ружинци , създаване на тротоари в обитаемоте места с нужната инфраструктура, със скоростомери и камери за наблюдаване. Проектът, утвърден за финансиране, е на стойност 3,2 млн. евро.
Водещ сътрудник по трансграничния план е община Велико Търново, а 3,2 млн. евро е делът на община Ружинци като сътрудник.
Местната администрация е вписала временен излишък от 2018 година за локални действия и в допълнение финансиране на делегирани от страната действия в размер на 2 179 682 лева В това число влизат отпуснатите през декември месец от държавното управление малко над 2 млн. лева
От тях за главен ремонт на част от път към с. Черно поле са предопределени 500 000 лева, за замяна на улично осветяване – 700 000 лева, за дотъкмяване на новострояща се детска градина в с. Бело поле – 500 000 лева, за преустрояване на общинска постройка в Център за даване на обществена услуга – 200 000 лева, за реорганизация на общинска постройка в Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни деца с деменция в с. Плешивец – 70 000 лева, за дотъкмяване на обществен център за даване на услуги в с. Ружинци – 40 000 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР