Община Рудозем е в бедствено положение от 17 часа. Причината

...
Община Рудозем е в бедствено положение от 17 часа. Причината
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в част от Родопите след 80 см сняг


Община Рудозем е в бедствено състояние от 17 часа. Причината е изобилният снеговалеж, който стигна до 80 см на избрани места. Всички обитаеми места, като се изключи самия град Рудозем, са без електричество. Далекопроводите се обледеняват и късат ", заяви кметът Румен Пехливанов, представен от " 24 часа ".

Вижте фотоси

Общината е мобилизирала всички компании със строителна техника да се оправят със обстановката, добави Пехливанов.

Движението по пътищата в цялата област Смолян е наложително с вериги, а през проходите " Рожен ", " Превала " и " Печинско " се лимитира прекосяването на товарни коли над 12 тона, съгласно информация от Областното пътно ръководство. На доста места паднали дървета лимитират придвижването, само че дежурни екипи навреме ги отстраняват.

Затворени за придвижване заради снегонавяване са пътищата Лъки- Рожен и Момчиловци- Момина вода.

Десетки селища от област Смолян са с прекратено електрозахранване в резултат на повреди, породени от изобилния сняг, оповестиха от Областната администрация.

В региона има доста повалени от снега дървета, падащи върху пътища и електропроводи. Част от проблемите с електропреносната мрежа са породени от обледени проводници. Екипи на електроразпределителното сдружение работят за премахване на повредите. Без електричество са обитаеми места в общините Смолян, Мадан, Чепеларе, Рудозем, Неделино.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР