Община Рудозем е в бедствено положение от 17 часа, а

...
Община Рудозем е в бедствено положение от 17 часа, а
Коментари Харесай

Община Рудозем обяви бедствено положение заради обилен снеговалеж

Община Рудозем е в бедствено състояние от 17 часа , а повода е изобилният снеговалеж, който стигна до 80 см на избрани места. Всички обитаеми места, като се изключи самия град Рудозем, са без електричество. Няма наводнени къщи и бедстващи хора .
" Далекопроводите се обледеняват и късат. Общината е мобилизирала всички компании със строителна техника да се оправят със обстановката ",  заяви кметът Румен Пехливанов, представен от " 24 часа ". Пътищата в цялата Смолянска област са проходими при зимни условия, въведени са ограничавания за всички МПС-та да се движат с вериги през Превала, Пампорово, Рожен и Печинско. На доста места паднали дървета лимитират придвижването, само че дежурни екипи навреме ги отстраняват.
Проблеми с електрозахранването има във всички общини, непрекъснато падат дървета и провокират спиране на електропроводите, мобилизирани са спешните екипи за премахване на повредите. В община Смолян все още без ток са Соколовци, Виево, Петково, Славейно, Мугла, Сивино, Могилица и близките села.
В община Чепеларе ток няма в Забърдо и Проглед, в община Девин-Брезе и Кестен, в Борино и Доспат обитаемоте места са краткотрайно захранени, само че главното електрозахранване е нарушено и ще се възвръща в утрешния ден. В община Мадан са многократни спиранията на тока, сега без електрозахранване са Средногорци, Върбина и близките села. В Неделино без ток е село Върли дол, тук също са многократни спиранията в зареждането. В община Баните без ток са Давидково и близките села.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР