Община Родопи“ поиска автобусите на градския транспорт на Пловдив да

...
Община Родопи“ поиска автобусите на градския транспорт на Пловдив да
Коментари Харесай

Община „Родопи“ поска промяна на транспортната схема, за да може градските линии да стигат до пловдивски села


Община „ Родопи “ изиска рейсовете на градския превоз на Пловдив да поемат обслужването на селата Марково, Първенец и Храбрино. Това стана на ясно след среща на регионалния шеф доктор инж. Илия Зюмбилев с кмета на Община „ Родопи “ Павел Михайлов. В нея участваха също заместник-кметът на „ Родопи “ Емилия Иванова, кметът на с. Марково Десислава Терзиева и специалисти от Областна администрация Пловдив.

„ През годините имаме голям брой сигнали за несъблюдение на курсовете и смяна на маршрутите, които се реализират от превозвачите на Община Пловдив. За това желаеме удължение на градските линии. Така ще улесним хората, които всекидневно пътуват към регионалния център, където учат и работят “, съобщи кметът Павел Михайлов. По думите му това ще докара и до облекчение на трафика и понижаване на пътувания с персонални коли.

По закон регионалният шеф е единственият способен орган, който може да даде  позволение за смяна на транспортната общинска скица в съдени общини. Тя се дава при нужда от ежедневни работни пътувания и процедурата е регламентирана в Закона за автомобилните транспорти и Наредба № 2 на Министерството на превоза и известията.

„ Областна администрация е подготвена да спомага, тъй като това е настояването на хората от трите обитаеми места. За задачата е належащо обаче да има единодушие и от страна на Община Пловдив, която да внесе предлагането за удължение на линиите в своя Общински съвет. Необходимо е единодушието и на Общинския съвет на Родопи “, съобщи регионалният шеф. Той предложи идната среща да бъде тристранна – с присъединяване на кмета на Пловдив Костадин Димитров и неговият заместител по превоз Атанас Славов.

„ Много се надявам новото управление на Община Пловдив да откри решение, на един проблем, който се разисква към този момент три години “, разяснява още регионалният шеф.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР