Община Рила ще стопанисва 7 км от пътя Рилски манастир

...
Община Рила ще стопанисва 7 км от пътя Рилски манастир
Коментари Харесай

Община Рила получи за стопанисване пътя Рилски манастир - Кирилова поляна

Община Рила ще стопанисва 7 км от пътя Рилски манастир - Кирилова поляна, откакто през днешния ден държавното управление разгласи за обществена общинска благосъстоятелност сектор от шосето.

Промяната се прави по предложение на общината, като по този начин за прилагане на пътя няма да е нужна и винетка.
В началото на март ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " заяви, че унищожаване на винетки от пътни сектори в крайградски региони публично са поискали 16 общини.

Темата е настояща от повече от година, само че още веднъж е във фокуса на публичното внимание, откакто от 17 февруари стартира надзор за каране без винетка и с камерите на тол системата, които са близо 300. До този миг наказания се постановяваха единствено от мобилните екипи на тол полицията.

Пътният сектор Рилски манастир - Кирилова поляна е единствената транспортна връзка до архитектурни, исторически и художествени комплекси от национално значение. По този метод община Рила ще има по-голяма автономия в решенията за възстановяване достъпа на популацията, работещите в туристическите обекти лица, както и на туристите, защото администрацията ще може да кандидатства по стратегии на Европейския съюз за обезпечаване на средства за възобновяване на технико-експлоатационното положение на пътния сектор, се споделя в претекстовете на кабинета.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (191)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР