Община Разлог иска да разшири ски писта Кулиното. Идеята е

...
Община Разлог иска да разшири ски писта Кулиното. Идеята е
Коментари Харесай

Община Разлог иска да разшири ски писта Кулиното

Община Разлог желае да разшири ски писта " Кулиното ". Идеята е да бъдат построени нови писти и още един въжен превоз. А повода е, че с всяка минала година броят на искащите да карат ски в региона пораства.

Разлог

Причината писта " Кулиното " към момента да не работи е, че няма задоволително сняг. Няма и пари, с които да се закупят уреди за неестествен сняг. Общината, като притежател на пистата, има подготвеност да я отвори и обработва незабавно, откакто има нужното количество сняг.
Красимир Герчев, кмет на Разлог: Тази писта е стратегически значима за развиването на туризма в нашата община. На нея са се научили стотици деца да карат ски, тъй като тук вършат първите стъпки. Много сериозен интерес, зелени учебни заведения.
В момента пистата е 1300 м, имаме и в ниската част детска писта. Възнамеряваме да се направи и другата писта на левия ръкав, която е 1600 м, с по-широка долна част, с цел да я наситим със уреди за деца. Искаме да стане като детски център.
По думите на кмета, общинският съвет е приел да стартират изработването на обстоен организационен проект, който би трябвало още веднъж да се съгласува. След като мине процедурата, се надява да разширят пистата.
Красимир Герчев: Съобразили сме се с контролните институции. Ние няма да прескочим нито една мярка, с цел да осъществяваме този план.Борис Костадинов, отговорник за поддръжката на пистата: При първото рухване на по-обилен сняг машините незабавно излизат и стартират да работят. Съоръженията, влековете са подготвени. Всичко е готово авансово.
Кога ще отвори пистата обаче към момента не е ясно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР