Община Раковски сключи договори по нови два одобрени проекта. Единият

...
Община Раковски сключи договори по нови два одобрени проекта. Единият
Коментари Харесай

Площадка за екстремни спортове изграждат в Раковски

Община Раковски подписа контракти по нови два утвърдени плана. Единият е за създаване на нов физкултурен салон в ОУ " Гео Милев " в Белозем, а другият - за площадка за рискови спортове в Раковски.  Проектите бяха утвърдени от Фонда по " Програмата за развиване на селските региони с подмярка " Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове по мащаби инфраструктура " и " Основни услуги и възобновяване на селата и селските региони ".
Новият физкултурен салон на учебното заведение в Белозем ще бъде издигнат и оборудван с всичко належащо за действието му. Стойността на плана е близо 82 000 лв..
Площадката за рискови спортове в Раковски пък ще включва скейт и байк шанса и ще бъде построена на терена на обособения голям състезателен център сред двата квартала на Раковски " Секирово " и " Генерал Николаево ". Стойността на утвърждения проект  тук е в размер на към 490 000 лв.. В новоизграждащият се огромен състезателен комплекс към този момент има основани тенис кортове. Предстои откриването на две футболни стадиони,  заложени в бюджетната стратегия на общината, а в бъдеще ще бъде издигнат и огромен градски плувен басейн. Към спортният комплекс ще има обособени и 66 паркоместа.
Планирано е процедура по желание на реализатор и при удобни условия обектите по двата плана ще бъдат подготвени до края на календарната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР