Община Поморие иска държавен имот за изграждане на нов жилищен

...
Община Поморие иска държавен имот за изграждане на нов жилищен
Коментари Харесай

Община Поморие има план за нов жилищен квартал

Община Поморие желае държавен парцел за създаване на нов жилищен квартал в града.

Новият квартал ще съставлява комплекс от здания, паркинги, търговски и зелени площи, които дават отговор на интернационалните стандарти. Локацията на определения за задачата парцел разрешава лесна и бърза връзка с общинския център и комфортен достъп до нужната инфраструктура.

Кметът Иван Алексиев е на мнение, че построяването на сходен квартал ще усъвършенства стандарта на живот на жителите на Поморие , като обезпечи нови жилища за доста от тях. В писмо, адресирано до Министерския съвет посредством Областния шеф на област Бургас, той изиска от страната безплатно да трансферира терена на бившето Военно отделение (зад Винпрома) в интерес на Общината. Имотът, който е държавна благосъстоятелност, е с повърхност от 49 785 кв.м и е застроен с 21 солидни здания. Намерението е да се създаде обстоен организационен проект за създаване на независими поземлени парцели, върху които ще се учреди право на градеж на лица с открити жилищни потребности, а върху някои от тях ще се построят обществени жилища.

Напомняме, това не е първият път, в който Община Поморие показва предпочитание да стане притежател на парцел, който да благоустрои в интерес на поморийци. В края на септември кметът на града съобщи, че Общината ще взе участие в състезанието за концесионер на плажа " Поморие-изток " за да се отбрани ползата на локалните поданици и да се подсигурява опазването на пясъчните дюни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР