Община Пловдив започна изпълнението на проект "Създаване на дневен център

...
Община Пловдив започна изпълнението на проект "Създаване на дневен център
Коментари Харесай

Община Пловдив започна изграждането на дневен център за подкрепа на лица с увреждения

Община Пловдив стартира осъществяването на план "Създаване на дневен център за поддръжка на лица с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания, който се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките запаси ". Това оповестиха от пресцентъра на общината.

Основната цел е да се обезпечи сложна поддръжка за лица с увреждания и техните фамилии, като им се дават нужните за това услуги. Общата стойност на плана е 993 762 лв., от които 844 698 са от Европейския обществен фонд и 149 064 лв. от страната.

Дневният център ще бъде ситуиран в две пространства на първия етаж на постройката на някогашния ДДЛРГ "Рада Киркович " на улица "Димитър Цончев ". 90 лица и техните фамилии ще получават и там, и в домашни условия дневни и почасови обществени услуги. Ще им бъде обезпечавана лечебна, профилирана психическа помощ, рехабилитация, арт терапия и занимания в креативен ателиета.

Целевите групи на плана включват представители на уязвими групи, измежду които са лица над 18 година с увреждания, в това число тежки такива. В центъра ще се организират и услуги, свързани с обосноваване и поощряване присъединяване на пазара на труда на лицата с увреждания и лица, полагащи грижи за подвластни от тях членове на фамилията.

Продължителността на плана е 30 месеца и включва седем нови обществени услуги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР