Община Пловдив води преговори със собствениците на голям магазин на

...
Община Пловдив води преговори със собствениците на голям магазин на
Коментари Харесай

Община Пловдив осигурява достъп на туристи до централната трибуна на Римския стадион

Община Пловдив води договаряния със притежателите на огромен магазин на улица „ Княз Александър I Батенберг “, за обезпечи достъп на жители и посетители на града до още една архитектурна забележителност , оповестиха от Общината.

Става въпрос за централната естрада на Римския стадион, която се намира под магазина и е непокътната при неговата реорганизация преди години. Кметът Здравко Димитров, заместник-кметът по просвета Пламен Панов и кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов се срещнаха с представители на притежателите от „ Секретен сътрудник Пропърти “ ООД, с цел да обсъдят изискванията, при които археологията още веднъж ще бъде изложена.

Идеята на заместник-кмета Панов е обектът да бъде включен в пакета за туристически обиколки, който Община Пловдив предлага, а стопанисването му да се поеме от ОИ „ Старинен Пловдив “.

" На трибуните се четат имената на знатните семейства на античен Филипопол, които са имали свои непокътнати места . Разкритите акведукти, пространствата за животните, които са били пускани на арената, както и още съхранени артефакти, безспорно ще са привлекателни за феновете на историята и мястото ще се трансформира в една от атракциите в града ", разяснява Пламен Панов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР