Община Пловдив стартира процедура за избиране на членове на Съвета

...
Община Пловдив стартира процедура за избиране на членове на Съвета
Коментари Харесай

Кандидатстване по Процедура за избор на членове на Съвета на децата към ДАЗД

Община Пловдив започва процедура за избиране на членове на Съвета на децата, който е съвещателен орган към ръководителя на Държавна организация за протекция на детето (ДАЗД).

Той  работи по осъществяване на главните правила на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето и Закона за протекция на детето. Неговата цел е да бъде насърчено детското присъединяване в процесите на разработване на политики за децата и взимане на решения. В Съвета ще бъдат определени деца, които да съставляват гласа на своите връстници от цялата страна при основаването и използването на ограничения и политики, свързани с младежи.

Той включва представители на младежите от всяка административна област и на децата от уязвими групи и им дава опция да обменят познания, умения и полезности и да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и районно равнище.

Съгласно одобрената процедура, Кметът на всяка община прави избор на кандидатури за членове на Съвета на децата на територията на общината и ги предлага на Областния шеф. От своя страна Областният шеф прави асортимент на кандидатурите, подадени от всички общини и показва трите номинирани за региона кандидатури във всяко направление, съществуващо на територията на региона до Председателя на ДАЗД.

Комисията, избрана от Председателя на ДАЗД, прави класиране на постъпилите кандидатури от областите според критериите, разказани в член 5 в процедурата.

Съставът на Съвета се образува от по един представител на всички 28 административни области, 4 квоти за деца от уязвими групи и 1 квота за представител на децата, получили интернационална протекция в България.

ОБЩИНА ПЛОВДИВ СТАРТИРА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВЕ НА СЪВЕТА НА ДЕЦАТА.

Кандидатите за членове на Съвета е належащо да дават отговор на следните критерии:

· Активност

· Креативност

· Толерантност

· Ангажираност към обща идея

· Умение за водене на договаряния и присъединяване в групови полемики

· Ориентираност към резултати

· Организаторски умения

· Доказани умения да работи, стимулира и сплотява децата от региона

· Умение за изявление на позиция от името на другите деца в региона

· Възможност за пътешестване без компаньон (не се отнася за деца от уязвими групи, които имат потребност от подкрепа)

· Изисквания към деца бежанци:

-Детето да е получило интернационална протекция

– Детето би трябвало да владее задоволително добре български език, с цел да може да поддържа връзка с всички членове на Съвета и да аплайват по едно от следните посоки:

· Членове на учебни форми за самоуправление, според чл.171 на Закона за предучилищното и учебното обучение, или на детски / юношески препоръки, парламенти и други

· Представители на детски и юношески начинания и стратегии, финансирани от бизнеса

· Представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и консуматори / доброволци в обществени услуги за деца

· Индивидуални кандидатури

Формуляри за кандидатстване, можете да изтеглите от

Желаещите могат да аплайват до 20 май 2022 година и да изпращат документите си на email: [email protected] или адрес: гр. Пловдив, пл. „ Стефан Стамболов ” №1, Община Пловдив, Деловодство.

Повече информация за процедурата може да получите на
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР