Община Пловдив стартира обществена поръчка за реконструкцията на булевард „Хаджи

...
Община Пловдив стартира обществена поръчка за реконструкцията на булевард „Хаджи
Коментари Харесай

Пуснаха третата поръчка от 40-милионния заем в Пловдив, преобразяват бул. „Хаджи Димитър”

Община Пловдив започва социална поръчка за реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър “ в сектора от Коматевски пътен възел до улица „ Царевец “ в регион " Западен ". Тя ще бъде ремонтирана с част от средствата от 40-милионен заем за „ Подобряване и модернизиране на градската среда в Пловдив “.

Поръчката е с планирана оптималната стойност 4 500 000 лв. с Данък добавена стойност, като срокът за осъществяване е 240 календарни дни. Въвеждането в употреба на приключения обект би трябвало да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.

В обсега на поръчката влиза подмяната на до момента съществуващата паважна настилка с асфалтова, замяна на тротоарите, създаване на джобове за контейнери за боклук, слагане на антипаркинг колчета, замяна на водопровод, замяна на канализация, създаване на велоалея, замяна на уличното осветяване с LED, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка.

„ Това е третият обект от общо четирите, които ще бъдат осъществени с 40-милионния заем, изтеглен предходната година. Припомням, че първият от тях е пътната връзка „ Модър “-„ Царевец “, работата по която започва през януари предходната година. Наскоро бе оповестена поръчката за втория обект – пробивът при Водната палата, а в скоро време следва да бъде пусната и поръчката за улица „ Царевец “ в сектора от улица „ Хаджи Димитър “ до Пещерско шосе “, разяснява заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР