Община Пловдив ще се опита да обнови изцяло сградата на

...
Община Пловдив ще се опита да обнови изцяло сградата на
Коментари Харесай

Обновяват Партийния дом в Пловдив с 6,1 млн. лева от Плана за възстановяване

Община Пловдив ще се опита да обнови напълно постройката на Партийния дом посредством Плана за възобновяване и резистентност. На идната сесия на Общинския съвет ще се гледа предложение, с което да се кандидатства за енергийното възобновяване на зданието, извисяващо се над пл. „ Централен ”.
Прочетете още
Градските управляващи ще аплайват с плана, който е на стойност от 6,1 млн. лв. през оперативната стратегия, като се надяват да получат безплатна помощ в размер на 4,4 млн. лв.. Останалата сума от 1,8 млн. лв. ще бъде обезпечена от градската хазна.   Отделно ще е нужна сумата от 766 хиляди лв., с цел да се обнови двуетажната постройка, залепена за Партийния дом, където се обитава Общинска полиция и защита.

На процедура Община Пловдив ще поеме напълно санирането  на постройката и обновяването й, макар че не има цялата благосъстоятелност. В зданието три етажа имат Бюрото по труда, АДФИ, както и Сметната палата. Ако бъде извоюван планът съфинансирането ще бъде като подаяние към трите държавни институции.

Предвижда се постройката да бъде с напълно актуализирана фасада, като се приложат ограничения за енергийна успеваемост,която да я създадат най-малко клас „ Б ”. Също по този начин да се обновяват и системите за отопление и климатизация.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР