Община Пловдив ще плати 1 354 000 лева за терен

...
Община Пловдив ще плати 1 354 000 лева за терен
Коментари Харесай

Общината купува 11 дка за втори гребен канал

Община Пловдив ще заплати 1 354 000 лв. за терен с повърхност 11 417 квадратни метра, който попада в зоната на парк „ Отдих и просвета ”. Имотът е благосъстоятелност на компания „ Пловдив Рийч ” ЕООД, представлявано от шефа Филип Хауърд посредством адвокатското сдружение „ Пенев ”.

Сделката е за създаване на втория гребен канал, в чиято територия попада частната земя, настояват от общинската администрация.

Договорът за покупко – продажба ще се преглежда на днешната сесия на локалния парламент. Собственикът е уведомил общината, че е склонен да заплати цената на две вноски – 677 000 лв. в период до 10 дни след подписването на контракта и още толкоз до 28 февруари 2020 година За сметка на градския бюджет ще се заплащат налози, такси и Данък добавена стойност.

Съветниците се събират след ваканцията, траяла месец и половина. Това е една от последните сесии преди да свърши мандатът. По тази причина старейшините ще заседават като за международно – с 56 точки в дневен ред.

На същата сесия ще се разисква и предлагането на Общината за фрапантното понижаване на годишните вноски на концесиите на „ Ботев ” и „ Локомотив ”. Вместо по над 30 000 лв. годишно те ще паднат на 100 лв., в случай че съветниците одобрят. Препоръката беше дадена на локалната власт от премиера Бойко Борисов.

На сесията ще се преглеждат още измененията в Наредбата за публичния ред, с които се вкарва непоколебим режим за звук в кооперации блокове. Антова къща в Стария град е препоръчана за отдаване чартърен на частна компания против 1200 лв. на месец.

Съветниците ще дефинират изискванията на състезанието за избор на шефа на Първа градска болница и ще открият процедура за подготовката на търга за осем автобусни линии. Договорът за тях изтича през април следващата година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР