Община Пловдив ще опита да си върне собствеността върху имота

...
Община Пловдив ще опита да си върне собствеността върху имота
Коментари Харесай

Община Пловдив ще опита да си върне спорния имот в Северен

Община Пловдив ще опита да си върне собствеността върху парцела сред улиците „ Сава Муткуров “ и „ Полковник Дрангов “. Това разгласи пред публицисти кметът Иван Тотев, съобщи кореспондентът на .
Кметът обаче бе безапелационен, че няма да допусне да бъдат извивани ръцете на администрацията. Очаква се още на утрешната сесия на общинския съвет жители от квартала да внесат предложение за противоположното придобиване на терена от 16 декара от страна на общината.
„ Предишният притежател го е продал за 1,1 милиона лв. на настоящия. Ще предложа да създадем оферта с сходна цена. Ако тръгнат да се желаят някакви суми от сорта на 10 - 15 милиона за такива парцели, няма по какъв начин да ги дадем, тъй като не е оправдано, а бюджетът е стеснен “, съобщи Иван Тотев.
„ В момента сърбаме попарата на решения, които са взимани преди доста години в Община Пловдив. Това е един от парцелите, които са били апортирани в капитала на Пълдинтуринвест. Така че този парцел не е общински от 2006-та година. Това, че хората си го имат за техния парк, те единствено са си мислили, че това е по този начин. Но това е един частен парцел, който община Пловдив може да управлява на база на проектите, които имаме - общ организационен проект за озеленяване, който не разрешава застрояване. Това обаче не значи, че притежателят в случай че реши, не може да си го загради “, съобщи Иван Тотев.
„ Както при увеселителен парк общината си изгуби дяловете, по същия метод е станало и тук. Общината никой не я пита. Тя преди време е апортирала дяловете в едно сдружение, което си има шефове, притежатели, които по-късно си го продават на общо съображение изцяло законно. Към момента делът на общината в Пълдин Тур Инвест е 25 % “, описа Тотев.
„ Много е неприятно три мандата по-късно аз да се изяснявам за тази договорка и този имот”, безапелационен бе още кметът на Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР