Община Пловдив ще направи преразпределение на Бюджет 2020 заради битката

...
Община Пловдив ще направи преразпределение на Бюджет 2020 заради битката
Коментари Харесай

450 000 лева от спортния календар в Пловдив отиват за борба с COVID-19

Община Пловдив ще направи преразпределение на Бюджет 2020 поради борбата с COVID-19. Преди седмица зам.-кметът Илия Кирчев разгласи, че се приготвя пакет с антикризисни ограничения за пловдивския бизнес. Освен по-ниските доходи поради рецесията с COVID-19, пораждат и нови разноски – закупуване на защитни средства, дезинфектанти, съоръжение на лечебни заведения. Кирчев заяви, че парите от културни и спортни събития, които няма да се състоят, ще отидат точно по това перо - в борбата с ковид.

Едното преразпределение към този момент е направено и се чака 450 000 лв. да отпаднали спортни събития да отидат за разноски по защитни средства и съоръжение. Зам.-кметът по спорт Георги Тиюков изясни, че най-голямата сума, която отпада към спортните клубове, касае волейбола и баскетбола.


Гласуваните по 300 000 лв. за „ Академик Бултекс 99” и волейболния Марица, ще бъдат понижени на половина. Още 60 000 лв. ще бъдат спестени от женския народен тим по волейбол, който би трябвало да играе свои мачове в зала Колодрума.
Други отсрочени събития са от леката атлетика, ралита, шампионати по битки и други, които са с по-малко общинско финансиране. Спортния събития към този миг не се плануват за април, май и юни, изясни Титюков.

trafficnews.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР