Община Пловдив ще изгради собствена оптична мрежа за видеонаблюдение в

Община Пловдив ще изгради собствена оптична мрежа за видеонаблюдение в ...

Община Пловдив ще изгражда собствена мрежа за видеонаблюдение.


Община Пловдив ще изгради собствена оптична мрежа за видеонаблюдение в града. Към софтуера ще бъдат включени камерите от всички възлови точки. Така значително ще се повиши нивото на сигурността след зачестилите вандалски прояви на обществени места.

Пловдив

Сега на територията на Пловдив действат три системи за видеонаблюдение - две на общината и една на полицията. След изграждането на собствена общинска оптика мрежите ще бъдат интегрирани в една мащабна.
Йордан Ставрев, заместник-кмет по сигурността на Пловдив: С изграждане на оперативен център за управление на силите за реакция и за наблюдение и анализ на информацията, която попада от камерите.
Освен с жива сила предприятието „Общинска охрана" разполага и с денонощен мониторинг център, към който са разположени 193 камери.

Устройствата следят предимно централната част и Стария град.
Димитър Палашев, директор на ОП "Общинска охрана" - Пловдив: Основните възлови места, които трябва да се наблюдават, това са тепетата. Говоря за всичките, защото ние в момента влагаме ресурс, за да правим постоянни обходи, за да няма нарушения.
Заради зачестилите напоследък вандалски прояви по обществени сгради, паметници и спирки, от общината ще увеличат и камерите.
Йордан Ставрев, заместник-кмет по сигурността на Пловдив: С камерите, които ще поставим на Голяма базилика, ще обхванем и самия подлез на „Гладстон" и спирките по протежение на „Мария Луиза" до „Скобелева майка". Имаме проект за поставяне на видеокамери на паметника Альоша.
Особено тук в парка чешмичките чупят и лятото не можеш да си налееш вода. Проектът за новата мега система трябва да е готов до края на годината. За него ще се търсят средства по оперативните програми.

Източник: bnt.bg