Община Пловдив, съгласувано с ОД на МВР, затваря крайната дясна

...
Община Пловдив, съгласувано с ОД на МВР, затваря крайната дясна
Коментари Харесай

Затварят част от платното на бул. Христо Ботев в Пловдив заради опасна сграда

Община Пловдив, в съгласие с ОД на Министерство на вътрешните работи, затваря крайната дясна лента на северното платно на бул. "Христо Ботев " в Пловдив поради рискова постройка. Това заяви кметът на града Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на.

По думите му това е единственият метод, по който можем да предпазим жителите от рушащата се постройка, някогашен тютюнев склад.

"Тя може да се срути след година, само че може да падне и при първия сняг или след минути ", сподели още кметът, представен от Българска телеграфна агенция.

Решението е взето след среща на Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на със заместник-министъра на културата Амелия Гешева и притежателя на склада Пламен Моравенов. Тя бе инициирана от общината откакто плануваното за 23 декември побутване на склада бе анулирано поради подадено предложение от арх. Петкана Бакалова на постройката да бъде даден статут на недвижима културна полезност.

"Тепърва стартира процедура по допустимост дали предлагането ще бъде обсъждано. Ако всичко бъде писмено издържано, следва комисия от НИНКН да прегледа наличните материали, а те са доста. Тогава ще се произнесе дали постройката има нужните качества за придобиване на подобен статут. Дотогава стопират всевъзможни действия към постройката на склада ", сподели Амелия Гешева.

Тя се ангажира с бързо мнение по заявката. "Отговорността при възможен случай ще бъде за сметка на общината и притежателите на постройката ", сподели притежателят ѝ Пламен Моравенов, като добави, че по този метод се основава рисков казус. По думите му по този начин се основават условия всеки да показва която и да е постройка и да претендира да бъде оповестена за монумент на културата, какъвто съгласно него тази не е била през последните 30 години, за което има мнение от 2008 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР