Община Пловдив предприема допълнителни противоепидемични мерки с цел ограничаване разпространението

...
Община Пловдив предприема допълнителни противоепидемични мерки с цел ограничаване разпространението
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив с важна новина за COVID-19

Община Пловдив подхваща спомагателни противоепидемични ограничения за ограничение разпространяването на Коронавирус - 19. Мерките са разисквани и признати от Общинския спешен щаб и са, както следва. Това удостовери кметът Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на.

Събитията и мероприятията навън и закрито ще се организират при претовареност на местата до 30% от общия им потенциал, при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м и на всички противоепидемични ограничения, въведени с последната заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Съгласно напътствие на основния държавен здравен контрольор за интервала 10.07. – 12.07.2020 година се позволява провеждането на авансово проведени сватби, кръщенета и други групови празненства, след авансово позволение, издадено от Областния спешен щаб.

Директорите на детски градини и детски ясли:

-да позволяват посещаване единствено за деца, които са към този момент записани в съответната детска градина/ясла през образователната 2019/2020 година

-да обезпечат работата с децата, доколкото е допустимо в една и съща група и с еднакъв личен състав, което да предотврати контакта сред децата от другите групи.

-да обезпечат стерилизация и проветрение на всички пространства три пъти на ден.

-колкото се може повече от дейностите да бъдат навън.

Директорите на районните музеи, ГХГ, ОИ „ Старинен Пловдив “, Република България „ Иван Вазов “ да провеждат въвеждането на противоепидемични ограничения в ръководените от тях обекти както следва:

-да се позволяват гости при съблюдаване условието за физическа отдалеченост сред лицата минимум от 1,5 м.

-допускането на гости в горепосочените обекти да става, единствено в случай че лицата имат сложена защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата.

"Възлагам на шефа на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ да сътвори организация в всеобщия градски превоз за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, въведени със заповед на министъра на опазването на здравето, в това число известяван на превозвачите за засилена стерилизация на рейсовете на градския превоз ", разгласи Димитров.

Вижте новата заповед на министър Ананиев

Директорите на общинските лечебни заведения за болнична и доболнична помощ да подхващат своевременни дейности за обезпечаване на персонални защитни средства и дезинфектанти за работещия медицински личен състав.

Заместник-кметовете с ресори „ Култура, археология и туризъм “ и „ Спорт и юношески действия “, „ Обществен ред “ и шефът на ОИ „ Старинен Пловдив “ да дадат инструкции на уредниците на мероприятия и събития в интервала 10-15 юли да обезпечат надзор по съблюдаване на краткотрайните противоепидемични ограничения, въведени с актуалната заповед.

Всяко събитие на територията на Община Пловдив ще се съгласува с Областния спешен щаб от отдел „ Обществен ред и ръководство при рецесии “ да прави авансово в период от 24 часа преди провеждането му.

Директорите на общинските предприятия, шефът на ОИ „ Старинен Пловдив “, шефът на ПОИ, шефовете на районните музеи, Република България „ Иван Вазов “, ГХГ, ФА „ Тракия “ и шефовете на обществените услуги, кметовете на региони да провеждат провеждането на въведените със заповед на министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения.

Оперативна програма „ Чистота “ да продължи по график да дезинфекцира улиците, пешеходните зони, заслоните на автобусните спирки, контейнерите за боклуци и пространствата към тях.

Възлага се на зам.-кмета по „ Обществен ред “ да сътвори организация чиновниците на звено „ Общинска полиция “ всекидневно да правят инспекции в всеобщия градски превоз за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения.

Заповедта може да видите тук
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР