Община Пловдив получи правото да управлява за срок от 10

...
Община Пловдив получи правото да управлява за срок от 10
Коментари Харесай

Община Пловдив ще управлява комплекса „Източна порта на Филипопол"

Община Пловдив получи правото да ръководи за период от 10 години комплекса „ Източна врата на Филипопол ", реши Министерски съвет.

Имотът е археологическа недвижима културна полезност с категория „ национално значение ". Предоставянето му на общината ще разреши реституция, експониране и ръководство, които да спомогнат за развиването на културния туризъм.

Опазването на обекта и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия, ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Регионалния археологически музей - Пловдив.

Правителството промени от обществена в частна държавна благосъстоятелност статута на още няколко парцела и ги даде безплатно на общини.

Местната власт в Любимец получава терен от 5,8 дка за отделяне на площадка за безплатно предаване на разделно събрани боклуци от семействата, както и на площадка за разделно събиране и запазване на битови биоразградими боклуци. Имотът се намира в местността „ Любимец ".

На община Разград се дават парцели за просветителни действия. Министерският съвет трансферира безплатно правото на благосъстоятелност върху терени и постройките на Професионалната гимназия по селско стопанство и хранително-вкусови технологии „ Ангел Кънчев " заради смяна на статута на учебното заведение от държавно в общинско. Досега парцелите са били с предоставени права за ръководство на Министерството на земеделието, храните и горите.

Правителството даде на община Варна за краткотрайно ръководство държавен парцел на ул. „ Овеч " №2 в кв. „ Виница ". В него ще бъдат настанени децата от предучилищна и яслена възраст от Детска градина №23 „ Иглика " за времето до 31 декември 2018 година Решението ще разреши децата да продължат да посещават заниманията си, до момента в който главната постройка на детската градина бъде ремонтирана поради градивни промени.

От обществена в частна държавна благосъстоятелност беше изменен статутът на част от парцел на бул. „ Одрин " №75 в Любимец. С решението кабинетът дава и единодушие за неговото унищожаване. Частта от парцела включва два склада с обща повърхност 534 кв. м, постройка - ГСМ (161 кв. м) и постройка - питомник (49 кв. м), които са част от дом за краткотрайно настаняване на чужденци. Сградите, ръководени от Министерство на вътрешните работи, са с отпаднала нужда за ведомството и не се употребяват по предопределение поради заплаха от самосрутване.

Правителството даде единодушие да бъде продаден парцел, благосъстоятелност на „ Холдинг БДЖ " ЕАД, посредством директно договаряне на община Ботевград. Продажбата ще се извърши на цена не по-ниска от избраната от самостоятелен оценител. Двуетажната административна постройка със застроена повърхност от 120 кв. м се намира на бул. „ Трети март " в Ботевград. Сградата е с отпаднала нужда за сдружението и не се планува да се употребява за активността му. С продажбата ще отпаднат разноските по нейната поддръжка и ще се осъществят спомагателни доходи за сдружението.
С друго решение Министерският съвет учреди неопределен сервитут върху аграрен парцел от 114 кв. м в землището на силистренското село Калипетрово. Сервитутът се учредява за създаване и обслужване на подземни електрически кабели за реорганизация на две кабелни линии, изместени по отношение на създаване на кръгово кръстовище. Агенция „ Пътна инфраструктура " ще заплати нормативно избраните цена и разходи за учредяването на сервитута на Изпълнителната организация по горите и на Директива за птиците „ Североизточно държавно дружество " - Шумен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР