Община Пловдив очаква предложения от собственика на спорния терен зад

...
Община Пловдив очаква предложения от собственика на спорния терен зад
Коментари Харесай

На тристранна среща в община Пловдив решават бъдещето на спорния имот в Северен

Община Пловдив чака оферти от притежателя на противоречивия терен зад хотел " Санкт Петербург ", с цел да се реши проблема със 16-те декара в регион " Северен ". Това разгласи пред публицисти кметът на Пловдив Иван Тотев.
В началото на месеца там бяха изсечени десетки дървета , което породи опасения на живущите в региона, че паркът ще бъде застроен. Последваха серия от митинги и диалози със притежателя, в резултат на което от администрацията поеха ангажимент да създадат всичко допустимо, с цел да се запазят зелените площи в имота сред улиците " Полковник Дрангов " и " Сава Муткуров ".

" Имахме среща в петък с вложителя дружно с трима души от инициативния комитет. Ангажименътът, който пое пред нас притежателят, като имайте поради, че тук приказваме за един чисто диалогичен диалог, е до на следващия ден да ни направи публично предложение, което да обсъдим ", съобщи кметът на Пловдив. Той посочи, че на всяка стъпка от процеса ще участват и представители на живущите в региона, защото е значимо хората да знаят тъкмо какво се случва. Иван Тотев бе безапелационен, че е получим увещание , че все още няма никакви декларирани строителни планове за този имот.
" Собственикът сподели, че за него е значимо да има публичен консенсус, тъй че нито ще бъде заграждан парка, нито ще има нещо, което да тормози хората. В момента тръгваме по един развой, който би трябвало да ни изведе до едно устойчиво решение, което да бъде вечно. Това ще стане единствено под формата на разговор ", съобщи Тотев и добави, че се чака тази среща сред трите страни да се реализира в сряда.

" Аз съм заречен на всички, че община Пловдив ще реши по най-хубавия метод проблема и неслучайно вършим такива срещи.
Видяхме доста политически лица на митинга. Ние сега не приказваме като политици предизборно, ние приказваме като жители към жители. Ральо Ралев беше там като кмет на регион " Северен ", а не като кандидат-кмет за разлика от други ", безапелационен бе Тотев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР