Община Пловдив обяви и втората поръчка от 10-милионния заем за

...
Община Пловдив обяви и втората поръчка от 10-милионния заем за
Коментари Харесай

Новата техника на „Градини и паркове” за 3,7 млн.: 16 специализирани МПС-та и 10 машини

Община Пловдив разгласи и втората поръчка от 10-милионния заем за общинските предприятия „ Градини и паркове” и „ Чистота”. След като стана ясно, че „ Чистота” ще закупи напълно дизелови коли и профилирана техника, не по-различна е обстановката и с „ Градини и паркове”.

Стойността на поръчката е 3,1 млн. лв. без Данък добавена стойност или 3,7 млн. лв. с данъка. Тя е разграничена на три позиции, като в нея се включват 16 профилирани МПС-та, както и 10 машини за поддържане не чистотата и зелената система.

Най-голямата позиция е за 2,6 млн. лв. без Данък добавена стойност. Със сумата ще се закупи един трактор с нужното съоръжение за 322 хиляди лв. без Данък добавена стойност, четири телескопични вишки за 192 531 лв. без Данък добавена стойност, 8 броя самосвали с тристранно изсипване до 3,5 тона товаримост всеки на цена от 100 хиляди лв. без Данък добавена стойност, три био шредера за общо 400 хиляди лв. и 8 електрически самоходни вакуумни машини с опция за стерилизация и с ръчно ръководство по 50 хиляди лв. без Данък добавена стойност броя.

Всички транспортни средства по тази позиция би трябвало да са с дизелови мотори, а за шредерите може и да са с бензин. Шестте вакуумни машини би трябвало да бъдат на електричество. Условието е всички да са създадени не по-рано от 01.01.2022 година.

Втората позиция е за доставка, пуск и образование на по-голям био шредер, чиято планирана цена е 345 хиляди лв. без Данък добавена стойност.

Последната позиция е за два пътнически микробуса по 65 000 лв. без Данък добавена стойност – фабрично нови с дизелови мотори. Другото МПС е би трябвало да е миниатюрен товарен автомобил до 1,5 тона на бензин и пропан бутан за 70 000 лв..

Оферти по поръчката ще се одобряват до 7 юни, като се чака да бъде пусната и третата поръчка за базата на двете предприятия за 3 млн. лв..

СНИМКА: Инспекция на новата техника втора употреба на " Градини и паркове ", която се проверява от прокуратурата

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР