Община Пловдив не знае защо първата копка на пробива под

...
Община Пловдив не знае защо първата копка на пробива под
Коментари Харесай

Община Пловдив не знае защо е отложена копката на пробива под гарата, очакват нова дата

Община Пловдив не знае за какво първата копка на пробива под Централна гара е отсрочена. Тя трябваше да се състои в петък на 19 ноември, само че ден по-рано пристигна информацията за отсрочване.

„ Не знаем повода. Възложител на този план е НКЖИ, а всичко, което Община Пловдив е поела като ангажимент сме го изпълнили. Причината евентуално е документална сред НКЖИ и Министерството на районното развиване и благоустройство. Не сме известени за друга дата, споделиха, че ще е скоро”, сподели зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

В момента от компанията реализатор „ Трейс холд груп” приготвят строителната площадка. Амбициите на компанията са да стартира огромно строителство от всички страни, с цел да може да завърши бързо обектът. Първо ще се стартира от страната на регион „ Южен”.

Въпреки това построяването на обекта се чака да сътвори съществени усложнения в придвижването. При построяването на пробива от северната страна придвижването по бул. „ Христо Ботев” ще бъде лимитирано, от Автогара – Юг до улица „ Тракия”. По последната ще минава и основния колектор, който ще бъде изместен. Бул. „ Васил Априлов” от „ Любен Каравелов” до колелото на Централна гара също ще бъде затворен доста време, като там всичко построено ще бъде разрушено.

Накрая ще бъде демонтиран и Бетонния мост, само че това ще се случи след завършването на пробива и стартирането на придвижването по него.

Проектът е за над 90 млн. лв., като средствата са по оперативна стратегия, част от жп възел „ Пловдив”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР