Община Пловдив напомня, че срокът, в който се приемат предложения

...
Община Пловдив напомня, че срокът, в който се приемат предложения
Коментари Харесай

До 31/3 набират членове на жури за Награди Пловдив


Община Пловдив припомня, че срокът, в който се одобряват оферти за членове на комисиите, които дефинират спечелилите в обособените категории на Награди „ Пловдив “ изтича на 31 март 2022 година, четвъртък.

Съставът на комисиите се образува по оферти на културните институти и организации, професионални и креативен организации и съюзи, учебните заведения по изкуствата, висши образователни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на активност, обвързван с културата.

В тази връзка Дирекция „ Култура, археология и културно завещание “ на Община Пловдив кани всички заинтригувани от изброените нагоре, да внесат своите стимулирани писмени предложения  за членове на комисиите.

Мотивираните оферти за членове на комисиите се подават документално в деловодството на Община Пловдив (пл. “Ст. Стамболов “№1), с сътрудник „ Дирекция „ Култура, археология и културно завещание “, в период до 17 часа на 31 март 2022 година, четвъртък.

Предложените лица се включват в непрекъснат лист, от който се назначават членове в комисиите според от постъпилите оферти в обособените раздели.

Членовете на комисиите не могат да бъдат вносители на оферти за награждаване с Награди „ Пловдив “.

ü  Членовете на комисиите не могат да бъдат препоръчани за награждаване, нито свързани лица с препоръчаните за награждаване или с членовете на управителни или контролни органи, вносители на оферти. (В тази връзка, преди започване на същинската работа, подписват декларация за неналичието на спор на ползи.)

 Съгласно одобрения Статут на Награди „ Пловдив “, със заповед на Кмета на Община Пловдив се назначават 9 профилирани комисии за отсъждане на премиите в разделите: „ Художествена литература и хуманитаристика “, „ Художествен превод “, „ Журналистика в областта на културата “, „ Архитектура и естетизация на градската среда “, „ Музика “, „ Танцово изкуство “, „ Театър “, „ Изобразително изкуство “, „ Аудио-визуални изкуства и снимка “. Постъпилите оферти в категориите „ Опазване на културното завещание и запазване на паметта “, „ Произведение на изкуството, предопределено за деца ”, „ Съвременни мултижанрови изкуства “ и Специалната премия за изключителни достижения и повсеместен принос се преглеждат от непрекъсната комисия, назначена със заповед на Кмета, в чийто състав вземат участие: представители на ПУ „ Паисий Хилендарски “, АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “, НХГ „ Цанко Лавренов “, НГСЕИ, НУМТИ „ Добрин Петков “, Регионален исторически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, районен археологически музей, Градска художествена изложба, Народна библиотека „ Иван Вазов “, ОИ „ Старинен Пловдив “, ФА „ Тракия “ и Регионална гилдия на КАБ по предложение на техните управления.

Набирането на оферти – номинации за почитане с „ НАГРАДА ПЛОВДИВ “ на създатели, креативен колективи, културни, просветителни и други институции за съответно произведение, събитие или културен факт с действителен принос за развиване на културния живот на Пловдив, осъществени през миналата 2021 година, както и за Специалната премия за повсеместен принос стартира на 1 април (с краен период е 15 април).
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР