Община Пловдив напомня, че от 12.01.2022 г. на официалната страница

...
Община Пловдив напомня, че от 12.01.2022 г. на официалната страница
Коментари Харесай

Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив – до 14/02

Община Пловдив припомня, че от 12.01.2022 година на формалната страница https://www.plovdiv.bg/ в раздел „ Проекти на нормативни актове “ е качен план на Програма „ Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив “ за финансиране на начинания по консервацията и реставрацията на фасади и художествени детайли на здания, частна благосъстоятелност, находящи се на територията на АИР „ Старинен Пловдив “.

Съгласно член 26, алинея 3 и алинея 4 от Закона за нормативните актове, в законоустановения период от 30 дни , Община Пловдив, посредством актуалното издание за социална консултация, дава опция на заинтригуваните лица да създадат своите оферти и мнения по плана на Програма „ Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив “.

Това може да стане на e-mail адрес: [email protected] или в деловодството на Община Пловдив, пл. „ Стефан Стамболов “ № 1.

Целта за приемането на настоящата  Програма е да бъдат въведени ясни правила и ред за метода и изискванията за финансиране на планове за консервация и реституция на фасади и художествени детайли на здания на територията на Архитектурно-исторически резерват „ Старинен Пловдив “, при съблюдаване на точни процедури. С приемането на Програмата ще се бъде допустимо реализиране на по-ефективна, устойчива и отворена към жителите политика при запазване на недвижимото културно завещание, образната и материалната достоверност на Старинния град, в синхрон с българското и европейското законодателство.

Идеята на Програмата е да се сътвори сполучлив образец, който да може да бъде мултиплициран на идващ стадий посредством разширение териториалния обсег и увеличение на типовете подкрепяни действия.

Очакваме вашите писмени мнения, оферти и мнения до 14 февруари, в това число.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР