Община Пловдив иска да продаде свой терен от 5000 кв.

...
Община Пловдив иска да продаде свой терен от 5000 кв.
Коментари Харесай

Община Пловдив иска да продаде апетитен терен до Гребната база

Община Пловдив желае да продаде собствен терен от 5000 кв. метра покрай Гребната база. Решението за оповестяването на търг за парцела е включено в дневния ред на идната сесия на общинския съвет. Срещу него обаче се оповестиха съветниците от Вътрешна македонска революционна организация, съобщи podtepeto.com.

Според общинарите от партията на Красимир Каракачанов това е вторият опит на кмета да получи позволение за продажбата на терена. Той се намира в квартал " Отдих и просвета " наоколо до мол " Пловдив ". В тази част на града в последните години кипи интензивно строителство - главно на жилищни комплекси и здания.

Общинският терен от 5000 кв. метра е оценен на 1.217 млн. лв.. Според общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация парцелът е предназначен за обучение. Проверка в кадастъра демонстрира, че предназначението му е създаване на учебен комплекс.

Общинарите от Вътрешна македонска революционна организация припомниха, че през предходната година администрацията на кмета Иван Тотев (ГЕРБ) е направила опит да разгласи търг за продажбата на парцела, само че след рецензии се е отказала. Тогава обаче теренът е бил двойно по-голям. През 2016 и през 2018 година парцелът е бил включен в програмата за предписание с общинско имущество, а концепцията е била общината да продаде право за градеж върху терена.

В момента общинският парцел е разграничен на две. Според общинаря Борислав Инчев това се е случило при започване на тази година. Той добави, че за терена се планува свободно застрояване със здания с височина до 15 метра. " Питам, това не е ли ачик, ачик квалифицирано за някой да си го вземе и да се построи нещо на хубаво място ", разяснява Инчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР