Община Пловдив и Ботев (Пловдив) подписаха анекс към договора за

...
Община Пловдив и Ботев (Пловдив) подписаха анекс към договора за
Коментари Харесай

Край на сагата: Общината и Ботев Пд се разбраха за Колежа

Община Пловдив и Ботев (Пловдив) подписаха анекс към контракта за концесията на стадион " Хр. Ботев " за удължение периода на градежа с две години. Споразумението се подписа от кмета на Пловдив Иван Тотев и Иван Йотков, административен шеф на клуба в заседателната зала на общината. Това стана след решение на Общинския съвет, гласувано през месец май тази година, по силата на което оборудването би трябвало да бъде готово до 13 март 2020 година.
Надяваме с това да сложим завършек на тази мъчителна за всички пловдивчани тематика и градът ни да има едно съвременно, отговарящо на всички условия спортно оборудване, сподели Тотев. Кметът добави, че общината ще следи прецизно за осъществяването и за спазването на крайната дата и напомни, че при несъблюдение на контракта вложителят ще би трябвало да заплати наказателна клауза от 10 на 100 от неусвоената сума. Йотков отхвърли да се ангажира по кое време тъкмо ще се възобнови строителството, като посочи, че това ще стане откакто завърши инженерното проучване на построената структура на трибуните. По първичния контракт цената на стадиона е 14 800 000 лв., като строителството е спряно преди 4 години.
Преди лятната почивка на Общинския съвет Иван Тотев чака да бъде гласувана и концесията за стадион " Тодор Диев ". По думите му главните параметри са 3 500 000 лв. инвестиция, с 4000 седящи места и осветяване. В същата процедура е и Тренировъчната база в регион " Тракия ", сподели още Тотев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР