Община Пловдив е готова с новата си структура, с която

...
Община Пловдив е готова с новата си структура, с която
Коментари Харесай

Община Пловдив е готова с новата си структура

Община Пловдив е подготвена с новата си конструкция, с която ще действа в този мандат. От нея излиза наяве, че кметът Костадин Димитров ще разполага с 8 вицета, с един повече от настоящия му екип. От сегашните зам.-кметове ресорът „ Транспорт “ ще бъде обособен от Ангел Славов, който остава по публичен ред и сигурност. Още в самото начало бе ясно, че Славов ще дава отговор за сигурността в Община Пловдив, а отговорностите му по превоза са единствено краткотрайно.
Това, което прави усещане е, че има разбъркване на част от ресорите. Зам.-кметът по финанси Женя Петкова ще поеме и обществената политика. През последните два мандата този сектор се държеше от Георги Титюков дружно със спорта и младежките действия
В претекстовете е записано, че приоритет, че зам.-кметът сектор „ Финанси, общинска стопанска система и обществена политика “ ще бъде вярното обмисляне и засилен надзор върху разходването на обществените средства, законосъобразното и оправдано ръководство на бюджета на Община Пловдив. Така Николай Бухалов ще остане зам.-кмет по „ Спорт и юношески действия “.
От структурата се вижда, че Владимир Темелков остава зам.-кмет по обучение, въпреки с назначението му да бе оповестено, че краткотрайно поема този сектор. Така той ще дава отговор за „ Дигитализация, европейски политики, бизнес развиване и обучение “ съгласно новата конструкция.
При другите вицета няма смяна. Инж. Тошо Пашов е с сектор „ Строителство, вложения и общинска благосъстоятелност “, Пламен Панов за „ Култура, археология и туризъм “, а Иван Стоянов за „ Екология и опазване на здравето “.
В предлагането е записано, че новата конструкция влиза в действие от 1 април. Вероятно до тогава ще бъде назначен и зам.-кмет по превоза, който е единствената изчезнала част в екипа на Костадин Димитров.
Разместване има и при част от структурните звена, за които дават отговор зам.-кметовете. Създава се отдел „ Дигитализация “, както и отдел „ Зелени системи “.
На процедура числеността на администрацията се резервира, като има смяна единствено броя чиновници, които са на цялостна прехрана през делегираните от страната действия. Вместо 458 щатни бройки, те към този момент ще са 435 души, а заплатите на 23-ма чиновници ще се дофинансират с локални доходи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР