Община Плевен ще кандидатства за сключване на споразумение за подготовката

...
Община Плевен ще кандидатства за сключване на споразумение за подготовката
Коментари Харесай

Община Плевен ще кандидатства за доставка на екологични електрически автобуси

Община Плевен ще кандидатства за подписване на съглашение за подготовката на план "Утвърждаване на екологосъобразен публичен електротранспорт в Плевен ", оповестиха от общината.

Проектът ще бъде сбъднат в партньорство с общинското дружество "Тролейбусен превоз " и ще бъде създаден по процедура "Мерки за адресиране на превоза като източник на замърсяване на атмосферния въздух " за възстановяване качеството на атмосферния въздух по Оперативна стратегия "Околна среда 2014-2020 година ".

В рамките на процедурата ще се подкрепи закупуването и доставката на нови модерни екологични електрически транспортни средства за публичен превоз, което ще докара до понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха, понижаване на шума и вибрациите и доста икономисване на сила, показват от общината.

Комитетът за наблюдаване на оперативната стратегия на свое съвещание е взел решение за даване на финансов запас по процедурата, която ще бъде отворена за кандидатстване на 1 юли. Срокът за кандидатстване ще бъде до 30 август, а в тази процедура Община Плевен е посочена като съответен бенефициент.

Намеренията са с новите електрически рейсове да бъдат обхванати линии в Индустриалната зона, за които няма кандидатствали превозвачи в оповестените търгове, разясни кметът на Община Плевен Георг Спартански.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР