Община Плевен ще актуализира списъка на клубовете на хората с

...
Община Плевен ще актуализира списъка на клубовете на хората с
Коментари Харесай

В Плевен ще актуализират списъка на клубовете за хора с увреждания и за пенсионерите

Община Плевен ще актуализира листата на клубовете на хората с увреждания и на пенсионерите, заяви пресцентърът на Общинския съвет.

Предложението е импортирано за разискване в непрекъснатите комисии на Общинския съвет.

Клубове за хора с увреждания и за пенсионерите има в регионалния град, в селата на общината и град Славяново. За задачата са предоставени за безплатно прилагане общински парцели. Те са разкрити с решение на Общинския съвет от 2002 година

В Плевен стартира стерилизация на 1200 контейнера за битови боклуци

Клубовете са локална активност, финансирана от общинския бюджет. Ежегодно с приемането на бюджета се утвърждава и финансира по половин щатна численост за всеки клуб. През годините на някои места за клубове са предоставени други пространства за прилагане, а в други случаи кметове на обитаемоте места са сключили контракти за наем с юридически лица за прилагане на пространства, като за тези промени няма решения на Общинския съвет. Такива случаи има в четири села - Бохот, Върбица, Горталово и Тодорово.

В тази връзка от всички кметове на обитаеми места е изискана настояща информация за клубовете на хората с увреждания и на пенсионера. На базата на получените настоящи данни е направен и нов лист с клубовете в общината, който ще бъде показан на вниманието и на съветниците, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР