Община Плевен кани плевенчани от всички възрасти, както и всички

...
Община Плевен кани плевенчани от всички възрасти, както и всички
Коментари Харесай

Над един милион хороводни стъпки със северняшки хора събират плевенчани

Община Плевен кани плевенчани от всички възрасти, както и всички клубове и школи за национални танци да се включат в общи осъществявания на северняшки хора на централния площад „ Възраждане “ на 30 септември, петък, от 17:30 часа.

Идеята е всички присъстващи да създадат над един милион хороводни стъпки дружно и да слагат самобитен връх за най-дългото хоро. Този автентичен метод са избрали уредниците от Община Плевен, с цел да се включат националния общински конкурс „ Нестле за Живей Активно “ с сътрудник НСОРБ, който има за цел да насърчи двигателната интензивност и здравословния метод на живот.

В самодейността „ Заедно за един милион хороводни стъпки “ ще се включат Северняшкият отбор за национални песни и танци „ Иван Вълев “ и Общинският духов оркестър, които ще изпълнят седем известни северняшки хора. Всички присъстващи на площада ще бъдат поканени да ги изиграят на общо хоро.

Досега идеята получи поддръжка на над 10 плевенски клуба и читалищни фолклорни школи.
С присъединяване си в състезанието „ Нестле за Живей Активно “ Община Плевен ще се бори за огромната премия от 20 хиляди лв. за общински план, обвързван със спорта. Целта е да се финансира монтирането на стрийт-фитнес комплекс в парк „ Кайлъка “.
Нека всички подкрепим концепцията и съберем дружно над милион хороводни стъпки!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР