Община Петрич изпрати писмо до МРРБ, МВнР, АПИ, Агенция Митници“,

...
Община Петрич изпрати писмо до МРРБ, МВнР, АПИ, Агенция Митници“,
Коментари Харесай

Община Петрич иска да строи ново трасе на ГКПП-Кулата заради опашките

Община Петрич изпрати писмо до Министерство на регионалното развитие, Министерство на външните работи, АПИ, Агенция „ Митници “, в което разказва съществуващите проблеми и затрудненото напредване на коли преди граничния пункт на Кулата.

Стига се постоянно и до съществени тапи, предизвиквани от интензивния трафик на вход и излаз на българо-гръцката граница. Затова има нужда от построяването на ново трасе.

Към момента за придвижването в този сектор има по едно пътно платно за вход и излаз от граничния пункт. При обстановки, в които колони товарни коли изчакват пред пункта за влизане в Република Гърция, останалите моторни транспортни средства, които са в същата посока, навлизат в насрещното платно, по което се движат коли, излизащи от пункта и влизащи в България, а това води до предпоставки за катастрофи.

Малката пропускателна дарба на пътното платно за влизащите в Гърция коли и конфликтните обстановки с излизащите от пункта МПС, в композиция с интензивния трафик, са главната причина за честите тапи на това място.

-->

Този маршрут е най-натовареният път, минаващ през България по направлението Север-Юг. В тази връзка Община Петрич предлага да се осъществя плануваното в застроителния проект (ПУП - ПЗ) на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, утвърден със Заповед №1230/14.12.1994 година на кмета на общината, който в този момент е обновен. Съгласно устройствения проект за вход към ГКПП-Кулата в посока Гърция ще има двулентово пътно платно с обща широчина 10 м.

За излаз от Граничен контролно-пропусквателен пункт и вход към нашата страна се планува ново пътно трасе с широчина 7 м. Според отразеното в проекта, в обсега на изходното трасе в този момент има построена крайпътна линия, само че с одобряването на устройствения проект се планува нейното унищожаване за създаване на новото трасе.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР