Община Перущица сигнализира прокуратурата заради фотосесията на певицата Рут Колева,

...
Община Перущица сигнализира прокуратурата заради фотосесията на певицата Рут Колева,
Коментари Харесай

Сигнал до прокуратурата заради скандалните снимки на Рут Колева върху саркофага с кости на загиналите

Община Перущица алармира прокуратурата поради фотосесията на певицата Рут Колева, която театралничи, стъпила на костница с останките на герои от Априлското въстание в града. Това разгласи пред Дарик кметицата на Перущица Мария Вълканова.

Тя дефинира като " подигравка " и " насмешка " въпросната фотосесия и изясни, че не е било нужно да бъде издавано позволение за фотосите, защото паметникът е публичен. От администрацията не са потърсили контакт с екипа на Рут Колева, само че и не смятат, че е нужно. 

Според кметицата на Перущица, държанието на певицата е обидно за родствениците на починалите, чиито кости са в саркофага, върху който Рут Колева театралничи.  

Директорът на музея в Перущица - българският академик историк и културолог Веселина Вачкова, също осъди остро постъпката на певицата в профила си във Facebook. Тя дефинира фотосесията като кощунството над починалите през Априлското въстание.

Фотосесията на Рут Колева провокира голям брой полемики в обществените мрежи. Малко след публикуването на фотосите, те бяха изтрити.

Костницата е част от мемориалния комплекс с черква в Перущица, наименуван „ Паметник на трите генерации “, построен на хълма Власевица и открит през 1976 година в чест на 100 - годишнината от Априлското въстание.

Официална позиция от Рут Колева, екипа ѝ и списанието, за което е снимана фотосесията към този миг няма. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР