Община Перник ще получи утре (31 декември) 30 млн. лева

...
Община Перник ще получи утре (31 декември) 30 млн. лева
Коментари Харесай

Перник получава още 30 млн. лв. от държавния бюджет за справяне с ВиК кризата

Община Перник ще получи на следващия ден (31 декември) 30 млн. лв. за справяне с ВиК рецесията, оставила близо 100 000 души без естествен достъп до питейна вода. Това стана ясно след изключително съвещание на Министерския съвет, оповестява Би Ти Ви.

По-рано градът получи още над 4 млн. лева " Стават към 35 млн. дотук. Планът ми е даден от кмета - включва довеждане на вода, нов магистрален тръбопровод, ремонт на пречиствателните станции, ремонт на ВиК в града ", изясни министър председателят Бойко Борисов.

По думите му машините и бригадите ще работят и в навечерието на новата година.

Догодина Перник ще осъществя и повсеместен воден план за 120 млн. лева с европари, след който ще има чисто нови пречиствателни станции и довеждащи водопроводи и нова ВиК мрежа. " Това не е правено през последните 70 години ", означи кметът Станислав Владимиров.

Министерство на вътрешните работи стартира инспекции във всички ВиК сдружения в страната, заяви Борисов. По думите му първата " реализация " в тази връзка е в Плевен. Премиерът обаче не даде повече детайлности. По-късно пред публицисти икономическият министър Емил Караниколов посочи, че в северния град акцията е по отношение на ръководството на отпадъците.

Той изрази вяра, че режимът в Перник ще бъде анулиран в края на януари при дебит сред 400 и 900 литра в секунда (в момента е под 200 - б.р.), като за задачата следва тежка работа - с влизане на подготвени експерти в пещери, цялостни с вода, както и сондажи в региона на самия язовир, които би трябвало да се вършат деликатно, с цел да не бъде наранена екосистемата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР