Община Перник излезе със свое предложение за това какъв да

...
Община Перник излезе със свое предложение за това какъв да
Коментари Харесай

Перник минава на воден режим от понеделник, вода ще има по 10 часа на ден

Община Перник излезе със свое предложение за това кой да е режимът на водата в града, който ще бъде натрапен от 18 ноември. Според него вода ще има по 10 часа в денонощие - от 5 до 10 часа заран и от 17 до 22 часа вечер. Предложението беше оповестено от кмета на града Станислав Владимиров, който добави, че го е изпратил за координиране до регионалния шеф, който е ръководител на локалната ВиК асоциация, както и до районното министерство, които би трябвало да одобрят графика.

С оферти от общината режим водата в язовира щяла да стигне за 5 месеца даже и без превалявания.

По-рано денем районният министър Петя Аврамова прикани Владимиров да не отсрочва оповестяването на режима и добави, че " най-щадящият вид " и за хората, и за наличните количества вода в язовира, е първичното предложение вода да има единствено за по 6 часа на денонощие от 16 до 22 часа вечерта.

Режимът на водата в Перник се постанова поради сериозно ниското равнище на бент. " Студена ". В него има към 5 млн. куб. метра вода при потенциал от 25 млн. куб. метра. От ВиК сдружението декларират, че главната причина за това е сушата. Владимиров обаче изрази подозрения, че язовирът не е експлоатиран вярно, че за казуса се е знаело от много време, само че не са взети никакви ограничения.

Предложението на общината
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР