Община Перник е готова да заведе дела срещу ВиК дружеството

...
Община Перник е готова да заведе дела срещу ВиК дружеството
Коментари Харесай

От утре въвеждат воден режим в Перник

Община Перник е подготвена да заведе каузи против ВиК сдружението в града, в случай че то не съблюдава поетите задължения за часовете, в които би трябвало да обезпечава питейна вода. Това съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров пред Нова тв.
От на следващия ден Перник минава на воден режим. Прогнозите са, че той ще продължи към 5 месеца. Според Владимиров режимът е можело да бъде избегнат, тъй като е имало и по-сухи години, в които не се е налагала сходна мярка.
"Това повдига доста въпроси по какъв начин е било ръководено ВиК сдружението, тъй като, в случай че преди няколко месеца бяха подхванати стъпки, нямаше да сме изправени пред тази обстановка ", счита Владимиров.
Той изясни, че има добра връзка с Министерски съвет и премиера, и общината ще изпрати писмо за разпределяне на финансова помощ при нужда.
Владимиров успокои, че за момента детските градини и учебните заведения в града имат подготвеност да посрещнат предизвикването. "Но това е една рецесия, която ще следим и ще забележим по какъв начин ще се развива във времето. И всяка една стъпка, която ще би трябвало да предприемем в бъдеще и е обвързвана с финансова помощ, ще я желаяме поддръжка от Министерски съвет ", посочи кметът на Перник.
Причина за въвеждането на воден режим в града е пресъхването на язовир "Студена "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР