Община Перник е готова да заведе дела срещу ВиК дружеството

...
Община Перник е готова да заведе дела срещу ВиК дружеството
Коментари Харесай

Кметът на Перник заплаши със съд ВиК дружеството, ако не спазва водния режим

Община Перник е подготвена да заведе каузи против ВиК сдружението в града, в случай че то не съблюдава поетите задължения за часовете, в които би трябвало да обезпечава питейна вода. Това съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров пред Нова тв.
" Ще подкрепяме с юридическа помощ всеки, който няма естествен достъп до питейна вода във времевия диапазон, който ВиК дефинира. ", добави той и уточни, че е признат по-лекия вид на водния режим.
" Пет часа късния следобед, пет часа сутринта ще имат вода перничани. Моят ангажимент оттук насетне е да спазвам за изпълнеинето на водния режим ", сподели още Владимиров. На въпрос какъв брой време ще продължи водният режим, Владимиров уточни, че всичко зависи от природата. " Засега плановете, които са направени на база на този график да отток от язовир " Студена ", не повече от 1 млн. кубика на месец, за към 5 месеца.
От 18 ноември, понеделник,  Перник минава на воден режим. Вода ще има заран от 05.00 часа до 10.00 часа и вечер от 17.00 часа до 22.00 часа. Прогнозите са, че той ще продължи към 5 месеца. Според Владимиров режимът е можело да бъде избегнат, тъй като е имало и по-сухи години, в които не се е налагала сходна мярка. “Това повдига доста въпроси по какъв начин е било ръководено ВиК сдружението, тъй като, в случай че преди няколко месеца бяха подхванати стъпки, нямаше да сме изправени пред тази обстановка ”, счита Владимиров.
Той изясни, че има добра връзка с Министерски съвет и премиера, и общината ще изпрати писмо за разпределяне на финансова помощ при нужда.
Владимиров успокои, че за момента детските градини и учебните заведения в града имат подготвеност да посрещнат предизвикването. “Но това е една рецесия, която ще следим и ще забележим по какъв начин ще се развива във времето. И всяка една стъпка, която ще би трябвало да предприемем в бъдеще и е обвързвана с финансова помощ, ще я желаяме поддръжка от Министерски съвет ”, посочи кметът на Перник.
Причина за въвеждането на воден режим в града е пресъхването на язовир “Студена ”, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР