Община Пазарджик ще обяви частично бедствено положение, което ще се

...
Община Пазарджик ще обяви частично бедствено положение, което ще се
Коментари Харесай

Пазарджик ще обяви частично бедствено положение


Община Пазарджик ще разгласи отчасти бедствено състояние, което ще се отнася единствено за Регионалното хранилище за битови боклуци, заяви кметът на града Тодор Попов, оповестява ДАРИК. По този мотив е свикано съвещание на Комисията за отбрана при бедствия, която ще излезе с публично решение.

Бедственото състояние ще бъде за 7 дни, считано от на следващия ден. Целта е да обхване и 5 януари, когато изтича срокът за обжалване на резултатите от състезанието за избор на оператор на депото. Именно това е пречката, поради която 9 общини в района са в патовата обстановка да не знаят къде ще изхвърлят боклуци след 1 януари, когато с министерско решение локалните им сметища ще бъдат закрити.

Градоначалникът изясни, че в случай че не се прибегне до тази мярка, се чака голяма рецесия с боклука. Той добави, че в случай че отхвърленият кандидат-оператор въпреки всичко апелира, ще се употребяват всички благоприятни условия за удължение на бедственото състояние, с цел да може в това време депото да се употребява по предопределение. Има вид самата Пазарджишка община краткотрайно да поеме функционалностите на оператор.

Попов напомни още, че при новите условия има специфичен ред за узаконяване на камионите, пренасящи боклука. Ако той не бъде спазен, общините рискуват да бъдат връщани транспортните средства, а те няма къде другаде да бъдат разтоварвани след закриване на общинските сметища.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР