Община Пазарджик ще намали с 30% местните данъци и такси

...
Община Пазарджик ще намали с 30% местните данъци и такси
Коментари Харесай

30% по-ниски данъци за семействата на спортуващи деца в община Пазарджик

Община Пазарджик ще понижи с 30% локалните налози и такси на фамилиите, чиито деца спортуват. Това заяви пред Столица.bg кметът Тодор Попов.

Във вторник вечерта той, “златното момиче” Ренета Камберова и общинският консултант Александър Иванов получиха знамето и купата " Пазарджик - Европейски град на спорта 2020 " на публична гала на ACES (Асоциация на европейските градове и столици на спорта) в Европейския парламент в Брюксел. С логистичната поддръжка на Анатоли Илиев от София-Европейска столица на спорта Пазарджик получи едно от най-високите самопризнания в Брюксел.

Идеята на Попов и бронзовата медалистка с ансамбъла от олимпийските игри в Рио 2016 Камберова, която в този момент дава отговор за спорта в общината, е да облекчат данъчно фамилиите, чиито деца спортуват. Така се подтикват и стимулират малчуганите да се посветят на обществения феномен - спорта. Докладът за намаляването на локалните данъци с 30% ще бъде импортиран в Общинския съвет на Пазарджик при започване на 2020 година, като задачата е да стартира да действа още през идната година.

" Работим по системата, посредством която ще получаваме информация за спортуващите деца. За 2020 година като " Европейски град на спорта " сме планували над 150 събития в Пазарджик - надпревари, спортни фестивали, кръгли маси и др ", сподели Тодор Попов.

За да се направи 30-процентна отстъпка от налозите не е задоволително детето единствено да е записано в клуб. То би трябвало да е картотекирано в съответната национална федерация и да взе участие на надпревари. В община Пазарджик развиват и поддържат 12 типа спорт.

Преди години Тодор Попов възкреси и закритото през 1996 година спортно учебно заведение, което бе от водещите в страната. За последните две години община Пазарджик съумя да възвърне и забравената популярност на волейбола. През 2018 година Хебър завоюва Купата на България, а за тази година упоритостта е да създадат дубъл - шампионска купа и Купата.

Традиционно в града се развиват и радват на медали и трофеи от вътрешни и интернационалните състезание и шампионати в плуването, художествената гимнастика и други спортове. “Физическата интензивност е персонален образец и ние желаеме да създадем нов модел, с който да накараме от ден на ден хора да спортуват, а това е изключително значимо за подрастващите”, разяснява кметът на Пазарджик Тодор Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР