Община Пазарджик не възнамерява да иска освобождаване на пътища или

...
Община Пазарджик не възнамерява да иска освобождаване на пътища или
Коментари Харесай

Няма да искаме пътища без винетни такси

Община Пазарджик не има намерение да желае освобождение на пътища или сектори от тол-такси. Това отговори на журналистически въпрос кметът на града Тодор Попов. Той изрази мнение, че концепцията за това е глупава.

По негова преценка, в общината няма сектори, в които да са уместни такива промени. По думите на кмета никой не си купувал винетка, с цел да пътува единствено по един маршрут и на никое място другаде, заплаща се и се употребява в цялата страна.

Градоначалникът изясни, че решението е с тол-системата да се отделят повече пари и за третокласните пътища, по които пътуват двойно повече хора в сравнение с по автомагистралите.

Припомняме, че сходен спор се развихри в София за околовръстно шосе, употребено обаче и от жителите на близки квартали. Граждани възроптаха, че не е обикновено да заплащат винетка, с цел да стигнат от вкъщи до работното си място и желаеха сектора да бъде освободен от такса. Стана ясно, че сходен проблем съществува освен на това шосе, а и на други места в страната.

Така при започване на януари се стигна до компромисно решение – дава се опция на общините да изискат освобождение на пътища от такси, само че се ангажират да си ги поддържат сами и за своя сметка. Срокът да изискат това е „ в границите на околните няколко седмици “, по думите на премиера Бойко Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР