Община Пазарджик не може да изпълнява всички съществуващи междуградски линии.

...
Община Пазарджик не може да изпълнява всички съществуващи междуградски линии.
Коментари Харесай

Малки общини искат разследване защо остават без автобусен транспорт

Община Пазарджик не може да извършва всички съществуващи междуградски линии. Това споделят от общината, само че протестиращи хора от дребните общини в Пазарджишка област стачкуват, защото решението идва изведнъж.
Малките общини настояват, че няколко месеца преди приключване на контракта, се почват договаряния и разяснения. Парадоксът е, че пари от страната за дотиране на линии от дребни обитаеми места към Пазарджик и назад има, само че няма рейсове. За общината беше най-важно да си направи транспортната скица на града, споделят кметове и живеещи в по-малки места пред Нова телевизия.
Вече има претенции от страна на възмутените за инспекция – от прокуратурата, от транспортния министър. Протестиращите предизвестяват, че доста деца не могат да отидат на учебно заведение, защото няма превоз, а не всеки родител има персонален превоз, с цел да кара детето си на учебно заведение.
Обща транспортна стачка
На 13 януари, стартира народен митинг на превозвачите в цяла  България, включително и автобусните. Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи, обаче сподели, че не тол таксите са единствената причина за митинга, а това е " капката, която преляла чашата " и че обстановката е доста сериозна - и в област Велико Търново има проблеми като в област Пазарджик. " Ние сега сме като на пазара и се пазарим за някакви цени, които се случват безусловно безпредметно, при изискване, че бяха поети съответни задължения при премиера Борисов ", акцентира Милтенова. И посочи, че за автобусните линии е било дадено да не заплащат тол такса, с цел да могат да извършват обществените си функционалности.
" Има доста страни, където тол таксата за рейсове е нулева и това може да се види от таблица, публикувана от министерството ", продължи Милтенова. Според нея се спекулира с тол таксата, тъй като не превозвачите ще заплащат, а потребителите – пасажери и бизнес, чийто артикул би трябвало да бъде откаран някъде. Превозвачите просто ще усилят цените, сподели тя. Милтенова разкритикува и разбора на Световната банка за тол системата, тъй като бил юридически единствено за по едно транспортно средство.
Същевременно Милтенова съобщи, че не можело автобусните превозвачи да усилят цените на билетите. Нали разбирате, че в случай че цената на билета се изравни с разноските за пътешестване с кола, няма да ползвате рейс, е нейната теза. Тя попита и дали с тези ограничения не се уголемява просто сивия бранш и дали не е по-добре превозвачите да си върнат лицензите и да работят " на мрачно ".
За край Милтенова посочи, че още няма покана за среща с премиера  Бойко Борисов, но в петък, 10 януари, ще има среща в районното министерство.
Как и за какво превозвачите потеглиха на митинг - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР