Община Павликени ще възложи и заплати хидрогеоложки анализ и сондажи

...
Община Павликени ще възложи и заплати хидрогеоложки анализ и сондажи
Коментари Харесай

Община Павликени ще възложи и заплати хидрогеоложки анализ и сондажи заради водната криза в Караисен

Община Павликени ще разпореди и заплати хидрогеоложки разбор и сондажи поради водната рецесия в Караисен, оповестяват от пресцентъра на Общината.

Започват и съвещания с проектантите, които преди 15 години са правили сходно изследване в селото. Целта е да бъде открит различен водоизточник.

Закриха предварително 14 сметища във Великотърновско

Експертите на "ВиК Йовковци " би трябвало да създадат замерване на равнищата в кладенците и в помпената станция. Това са част от решенията след извършената през днешния ден среща сред управлението на община Павликени и жителите на селото.

Разбирам недоволството ви. Разбирам и затруднената обстановка, в която сте, поради неналичието на вода и изцяло поддържам концепцията Ви да оказвате напън на институциите, разяснява пред Българска телеграфна агенция кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Той в детайли обясни на всички присъстващи за какво се е забавил планът за реорганизация и рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа в град Бяла църква и в с. Караисен.

Проектът е на обща стойност 5,82 млн.лв. и беше предпазен още преди две години. Той планува замяна на 30,14 км водопроводи и сградни отклонения в селото. С реализирането на плана внезапно ще намалеят загубите на питейна вода, както повредите.

Проблемът в Караисен обаче е юридически и поради този проблем в селото не може да стартира огромният план. Договорът с Държавен фонд "Земеделие " за осъществяване на плана е подписан още през октомври 2015 година Проведени са две публични поръчки за възлагане на строителството. След обжалване от един от участниците Върховен административен съд взема решение, че офертите на всички участници не дават отговор на условията. Процедурата е прекъсната и месец по-късно е открита още веднъж. Тя също е обжалвана от един от участниците пред Комисията за защита на конкуренцията. Нейното решение пък е обжалвано от различен участник в процедурата пред Върховен административен съд, оповестяват още от пресцентъра на Общината.

Представителите на Инициативния комитет привикват общоселско заседание в с. Караисен в събота на 8 август и упорстват тематиката с безводието да бъде сложена в НСОРБ, посредством което да доближи и до представителите на изпълнителната власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР